De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met Spaanse kruiden – deze kruidenmix vult je keuken met heerlijke aroma’s!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)
200 g
Baby potatoes
2.5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
1 piece
Tomato
½ piece
Onion
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
[Persian] cucumber
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
¾ teaspoon
Ground paprika
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de koekenpan af en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveer de gehaktballetjes op een bord en besprenkel met wat kruidenyoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruidenyoghurt ernaast.