Spaanse gehaktballetjes met krieltjes
Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

met Griekse salade en kruidenyoghurt

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

200 g

Baby potatoes

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

¾ teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories629 kcal
Energy (kJ)2632 kJ
Fat33.3 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate49 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein30.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballetjes.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met dekselop middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Kruidenyoghurt maken
4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de gehaktballetjes op een bord en besprenkel met wat kruidenyoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruidenyoghurt ernaast.