Spaanse linguine met garnalen en vismelange
Spaanse linguine met garnalen en vismelange

Spaanse linguine met garnalen en vismelange

met aioli en paprika

Wist je dat het een fabeltje is dat je alleen mosselen kunt eten wanneer de letter R in de maand zit? Het mosselseizoen loopt gewoon vanaf juli tot en met half april in het jaar erop. Dat is bijna het hele jaar door!

Tags:
Extra Veggies
One-Pot Dish
Allergens:
Wheat
Crustaceans
Egg
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 teaspoon

Smoked paprika

½ piece

Lemon

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

½ piece

Bell pepper

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium fish stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories921 kcal
Energy (kJ)3852 kJ
Fat40.1 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate88.2 g
Sugar20.1 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein46.8 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout (zie Tip).

Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan minder paprikapoeder of laat het achterwege.

Garnalen bakken
2

Verhit een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.

Groenten bakken
3

Voeg de ui toe aan de pan van de garnalen en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de pasta doormidden en voeg toe aan de pan. Laat, afgedekt, 7 - 9 minuten sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.

Citroen snijden
4

Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie fijn.

Vismelange toevoegen
5

Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan en voeg de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de vismelange toe aan de pan en laat 1 - 2 minuten garen in de saus. Voeg de garnalen toe en meng alles door. 

Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan. Zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan nog wat bouillon toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Besprenkel met de overige peterselie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aioli.

¡Buen provecho!