De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
60 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
1 teaspoon
Smoked paprika
½ piece
Lemon
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)
½ piece
Bell pepper
130 g
Fish medley: salmon, cod & pollock
(Contains Fish)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
75 milliliters
Low sodium fish stock
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout (zie Tip).
Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan minder paprikapoeder of laat het achterwege.
Verhit een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
Voeg de ui toe aan dezelfde grote wok of hapjespan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de pasta doormidden en voeg toe aan de pan. Laat, afgedekt, 7 - 9 minuten sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.
Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan en voeg de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de vismelange toe aan de pan en laat 1 - 2 minuten garen in de saus. Voeg de garnalen toe en meng goed door.
Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan. Zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan nog wat bouillon toe.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige peterselie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aioli.
¡Buen provecho!