Wist je dat het een fabeltje is dat je alleen mosselen kunt eten wanneer de letter R in de maand zit? Het mosselseizoen loopt gewoon vanaf juli tot en met half april in het jaar erop. Dat is bijna het hele jaar door!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
250 g
Mussels
60 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
½ teaspoon
Smoked paprika
½ piece
Lemon
4 milliliters
Saffron-style olive oil
(Contains Celery)
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)
½ piece
Bell pepper
75 milliliters
Low sodium fish stock
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een grote hapjespan of wok met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.
Voeg de ui toe aan de pan van de garnalen en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Laat 5 - 6 minuten afgedekt sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.
Snijd de citroen in partjes.
Voeg de mosselen met vocht toe aan de pan en schep goed om zodat de mosselen tussen de pasta zitten. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. Dek af en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de garnalen toe aan de pan en meng met de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan.
Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met de saffraanolie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aïoli.
¡Buen provecho!