Spaanse tapas
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

200 g

Potatoes

1.5 teaspoon

Ground paprika

6.25 g

Panko breadcrumbs

0.16 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

100 g

Beef-pork mince

200 g

Passata

1 piece

Green bell pepper

65 g

Jumbo shrimp

¼ piece

Cantaloupe melon

20 g

Serrano ham

½ piece

Beef tomato

½ piece

Wholewheat bread roll

25 g

Aioli

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1262 kcal
Energy (kJ)5280 kJ
Fat70 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate94 g
Sugar29 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein54 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Serving platter
Grater
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Albondigas maken
2

Meng de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui in een kom en draai er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 teentje knoflook per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met het deksel op de pan, 14 - 16 minuten stoven.

Garnalen marineren
3

Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie, de helft van de knoflookteen en 1 el olijfolie per persoon. Leg hier de garnalen in.

Pan con tomate maken
4

Snijd de meloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de serranoham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd het broodje door de helft en besprenkel de beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.

Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of totdat ze roze zijn gekleurd. Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelen met de aioli, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes. Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel. Snijd tenslotte de limoen in partjes en serveer deze erbij.

Tip: Buen provecho!