Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
200 g
Potatoes
1.5 teaspoon
Ground paprika
6.25 g
Panko breadcrumbs
0.16 sachet(s)
Middle Eastern spice mix
100 g
Beef-pork mince
200 g
Passata
1 piece
Green bell pepper
65 g
Jumbo shrimp
¼ piece
Cantaloupe melon
20 g
Serrano ham
½ piece
Beef tomato
½ piece
Wholewheat bread roll
25 g
Aioli
¼ piece
Lime
2.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui in een kom en draai er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 teentje knoflook per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met het deksel op de pan, 14 - 16 minuten stoven.
Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie, de helft van de knoflookteen en 1 el olijfolie per persoon. Leg hier de garnalen in.
Snijd de meloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de serranoham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd het broodje door de helft en besprenkel de beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.
Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of totdat ze roze zijn gekleurd. Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.
Serveer de gebakken aardappelen met de aioli, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes. Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel. Snijd tenslotte de limoen in partjes en serveer deze erbij.
Tip: Buen provecho!