Serveer het verfijnde aperitief van Lolea bij dit Wereldtapas-recept om de momentjes met familie en vrienden nóg specialer te maken. Licht sprankelend, fruitig én snel klaar, want deze wijncocktail hoef je alleen nog maar in te schenken. Proost!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Mussels
½ piece
Beef tomato
1 piece
White bread roll
50 g
Diced chorizo
200 g
Potatoes
50 g
Aioli
50 g
Passata
2 piece
Banana pepper
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Red onion
1.5 teaspoon
Ground paprika
2 piece
Pork sausage with tomato & rosemary
(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)
½ piece
Kumato tomato
1 piece
Garlic
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Red wine vinegar
2 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 2/3 tl paprikapoeder en 3/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de Turkse groene pepers in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groene pepers donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden. Bak de broodjes 3 - 4 minuten mee in de oven, of tot ze krokant zijn.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Verhit een grote soep- of mosselpan en bak het ontbijtspek 4 - 5 minuten bruin. Bak de laatste minuut 2/3 tl paprikapoeder per persoon mee. Verhit de mosselen, afgedekt, ongeveer 5 minuten in de pan met spek, of tot alle mosselen warm zijn. Roer per persoon: 1/2 el passatasaus en 1/2 el roomboter door de mosselen. Gooi de mosselen die niet geopend zijn weg.
Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snipper de sjalot en meng in een kom met 1/2 el rodewijnazijn per persoon. Leg de tomatenplakjes op een bord en besprenkel de dressing erover. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de aardappelblokjes op een bord. Besprenkel met de passatasaus en de aioli. Houd wat saus apart voor bij de worstjes. Serveer de worstjes en Turkse groene pepers op een bord. Serveer de mosselen in een diep bord en de broodjes ernaast. Serveer de tomatensalade ernaast. Schenk tot slot de Lolea in leuke glazen.
Tip: De marinade van de mosselen is lekker gekruid, gebruik het brood om er in te dippen.