Spaanse tapas
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met mosselen, worstjes, patatas bravas, geroosterde Turkse pepers en tomatensalade

Serveer het verfijnde aperitief van Lolea bij dit Wereldtapas-recept om de momentjes met familie en vrienden nóg specialer te maken. Licht sprankelend, fruitig én snel klaar, want deze wijncocktail hoef je alleen nog maar in te schenken. Proost!

Tags:
Comfort Food
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Mussels

½ piece

Beef tomato

1 piece

White bread roll

50 g

Diced chorizo

200 g

Potatoes

50 g

Aioli

50 g

Passata

2 piece

Banana pepper

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Red onion

1.5 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

½ piece

Kumato tomato

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1361 kcal
Energy (kJ)5696 kJ
Fat88 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate88 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11 g
Protein52 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Saucepan
Large Sautépan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 2/3 tl paprikapoeder en 3/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Turkse groene pepers bakken
2

Leg de Turkse groene pepers in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groene pepers donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden. Bak de broodjes 3 - 4 minuten mee in de oven, of tot ze krokant zijn.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.

Saus maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Verhit een grote soep- of mosselpan en bak het ontbijtspek 4 - 5 minuten bruin. Bak de laatste minuut 2/3 tl paprikapoeder per persoon mee. Verhit de mosselen, afgedekt, ongeveer 5 minuten in de pan met spek, of tot alle mosselen warm zijn. Roer per persoon: 1/2 el passatasaus en 1/2 el roomboter door de mosselen. Gooi de mosselen die niet geopend zijn weg.

Tomatensalade maken
5

Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snipper de sjalot en meng in een kom met 1/2 el rodewijnazijn per persoon. Leg de tomatenplakjes op een bord en besprenkel de dressing erover. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de aardappelblokjes op een bord. Besprenkel met de passatasaus en de aioli. Houd wat saus apart voor bij de worstjes. Serveer de worstjes en Turkse groene pepers op een bord. Serveer de mosselen in een diep bord en de broodjes ernaast. Serveer de tomatensalade ernaast. Schenk tot slot de Lolea in leuke glazen.

Tip: De marinade van de mosselen is lekker gekruid, gebruik het brood om er in te dippen.