Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er ovengroenten, smaakvolle belegen kaas en knapperige pompoenpitten aan toe te voegen.

Allergens:
Gluten
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

½ unit

Courgette

1 unit

Tomaat

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories672 kcal
Energy (kJ)2812 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Casserole
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de courgette.
3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de trostomaat in dunne plakken. Leg de courgette en de tomaat in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en een ½ deel van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en hussel door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein.

Bak de spagehtti met de groenten en kaas.
6

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum aan toe.

Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.