Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er ovengroenten, smaakvolle belegen kaas en knapperige pompoenpitten aan toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
½ unit
Courgette
1 unit
Tomaat
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
3 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de trostomaat in dunne plakken. Leg de courgette en de tomaat in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en een ½ deel van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en hussel door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum aan toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.