Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook

Dit is een klassiek pastagerecht uit de Italiaanse keuken; aan de spaghetti wordt enkel aglio (knoflook) en olio (olie) toegevoegd. De knoflook fruit je heel zachtjes in de olie, zodat de smaak lekker in de olie trekt. Oorspronkelijk bevat dit gerecht geen groenten, omdat het als eerst gang wordt gegeten maar onze variant bevat genoeg groenten!

Allergens:
Gluten
Celery
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Courgette

150 g

Mini-romatomaten

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

50 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories768 kcal
Energy (kJ)3213 kJ
Fat37 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Stove
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Besprenkel de groente met balsamicoazijn
3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en haal de romatomaten van de tros. Leg de courgette en de romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de basilicum fijn
5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de basilicum klein.

6

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de spaghetti
7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan de spaghetti. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, grana padano en pijnboompitten.