Dit is een klassiek pastagerecht uit de Italiaanse keuken; aan de spaghetti wordt enkel aglio (knoflook) en olio (olie) toegevoegd. De knoflook fruit je heel zachtjes in de olie, zodat de smaak lekker in de olie trekt. Oorspronkelijk bevat dit gerecht geen groenten, omdat het als eerst gang wordt gegeten maar onze variant bevat genoeg groenten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ unit
Courgette
150 g
Mini-romatomaten
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
2 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en haal de romatomaten van de tros. Leg de courgette en de romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de basilicum klein.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan de spaghetti. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, grana padano en pijnboompitten.