Spaghetti aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er tomaat, courgette en oude kaas aan toe te voegen
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
1.5 unit
Tomaat
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
5 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
25 g
Oude-kaasplakken
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de tomaat in dunne plakken. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicumblaadjes klein.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicumblaadjes aan toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicumblaadjes, de overige oude kaas en pompoenpitten.