Spaghetti aglio olio met venkel
Spaghetti aglio olio met venkel

Spaghetti aglio olio met venkel

Met grana padano, basilicum en pijnboompitten

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken met drie basisingrediënten: knoflook, olijfolie en peterselie. Vandaag voeg je er knapperige venkel en cherrytomaten uit de oven aan toe. Door de tomaatjes te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak. De peterselie vervang je door verse basilicum die goed bij het zoete van de tomaten past.

Allergens:
Gluten
Celery
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

125 g

Rode cherrytomaten

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

½ unit

Sjalot

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3184 kJ
Calories761 kcal
Fat39 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate73 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein24 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Oven Dish
Casserole

Cooking Steps

Venkel snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

2
2

Doe de venkel, cherrytomaten en de helft van de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed, dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.

Koken, snijden, scheuren
3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.

Roosteren
4

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Op smaak brengen
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de pan van het vuur en meng de groenten uit de oven door de spaghetti. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de overige basilicum en grana padano.