Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig voorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er groenten, smaakvolle grana pandano en pijnboompitten aan toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Knoflookteen
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ unit
Venkel
125 g
Rode cherrytomaten
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
½ unit
Sjalot
6 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne repen. Leg de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten, overige basilicum en grana padano.