Spaghetti al limone in roomsaus
Spaghetti al limone in roomsaus

Spaghetti al limone in roomsaus

met spruiten, courgette en kaaskruimels

Je geeft deze citroenpasta extra bite met kaaskruimels! Deze bereid je zelf door panko en citroentijm te bakken in roomboter en vervolgens kaas toe te voegen.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

100 g

Brussels sprouts

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

5 g

Fresh basil & lemon thyme

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Aglio e olio

Not included in your delivery

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3980 kJ
Calories951 kcal
Fat47.2 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate94.9 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein28 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een grote pan voor de pasta. Pluk de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn. Snijd het basilicum fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes. Snipper de ui. Halveer de spruiten. Bereid de bouillon.

Kaaskruimels maken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de panko en de gehakte citroentijm toe en bak 3 - 5 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!

Pasta koken
3

Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen. Halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften nogmaals in de lengte door de helft en snijd de repen in schijfjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en spruiten 6 - 8 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 - 5 minuten. Blus af met de aglio e olio, de kookroom en de groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot de saus wat indikt (zie Tip).

Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer inkoken zodat deze indikt.

Pasta mengen
5

Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de Grana Padanovlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes. Garneer met het basilicum.