In deze spaghetti al limone geniet je van een pasta met romige saus die dankzij de citroen toch ook lekker fris is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
100 g
Broccoli
25 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
10 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
20 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
5 g
Fresh basil & lemon thyme
½ piece
Shallot
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Garlic
½ piece
Courgette
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ tablespoon
Olive oil
Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak de basilicum en citroentijm afzonderlijk fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bereid de bouillon.
Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.
Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg al roerend de panko en gehakte citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.
Tip: Let op! Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!
Voeg de spaghetti toe aan het kokende water. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 4 - 5 minuten de broccoli toe (zie Tip). Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette als volgt in kwart schijfjes: halveer de courgette in de lengte en halveer de helften nog eens in de lengte. Snijd de 4 repen in schijfjes.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan twee aparte pannen voor de pasta en broccoli.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een dezelfde koekenpan. Fruit de knoflook, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), sjalot en courgettekwarten in 2 - 3 minuten, of tot de sjalot glazig is. Blus af met de kookroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken, of tot de saus wat indikt (zie Tip).
Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer inkoken zodat deze niet te waterig blijft.
Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de grana padano-vlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta en broccoli erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.
Verdeel de pasta met broccoli over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes (zie Tip). Garneer met het basilicum.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaaskruimels. Je kunt de overige kaaskruimels de volgende dag in een salade verwerken.