Spaghetti alla carbonara met varkensfilet
Spaghetti alla carbonara met varkensfilet

Spaghetti alla carbonara met varkensfilet

Met spekjes, bladpeterselie en frisse salade

Een van de vele theorieën over hoe spaghetti carbonara aan zijn naam is gekomen, is dat de grote hoeveelheid zwarte peper die erover wordt gemalen deed denken aan kolengruis - carbone betekent kolen. Een andere is dat het simpelweg de pasta van de kolenmijnwerkers was. Het geheim van een goede carbonara: eenvoud. Het gerecht bestaat naast pasta uit maar drie ingrediënten: eieren, spek en kaas.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

½ unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Mini-romatomaten

¼ unit

Sjalot

25 g

Spekblokjes

120 g

Varkensfilet

30 g

Olijf-kappertjesmix

1 head

Mini-romaine sla

½ unit

Rode paprika

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3845 kJ
Calories919 kcal
Fat41 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate76 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein57 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Bowl
Grater
Peeler
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de spaghetti in 12 - 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breek intussen de eieren in een kom. Rasp de helft van de parmigiano reggiano en voeg toe aan de kom. Meng goed tot de eieren losgeklopt zijn, meng met 1 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook en snijd fijn. Hak de bladpeterselie grof. Snijd de mini-romaine in reepjes. Snijd de rode paprika in blokjes en de mini-romatomaten in kwarten. Snijd de sjalot in dunne ringen.

Vlees bakken
3

Verhit een grote koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en bak de spekblokjes 5 - 6 minuten. Breng ondertussen de varkensfilet op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan en bak de varkensfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten gaar. Laat daarna rusten onder aluminiumfolie.

Dressing maken
4

Meng de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de honing, de sjalot en peper en zout naar smaak in een saladekom.

Pasta roeren
5

Voeg de spaghetti en de knoflook toe aan de koekenpan met spekjes en roer goed door. Neem de koekenpan van de warmtebron en voeg het eimengsel toe aan de koekenpan. Roer goed tot het eimengsel gestold is. Roer daarna de bladpeterselie door de spaghetti.

Serveren
6

Meng de mini-romaine, de rode paprika, de mini-romatomaten, de olijven en de kappertjes door de dressing. Serveer de pasta carbonara in diepe borden en leg daar de varkensfilet gesneden op. Rasp de overige parmigiano reggiano erover. Serveer met de salade.