Spaghetti bolognese met gehakt en kaas
Spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Doe je schort om en help de chef kok mee door het gerecht te bestrooien met kaas.

Allergens:
Celery
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

100 g

Gekruid rundergehakt

¼ can

Tomatenpuree

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

2 unit

Pruimtomaat

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories797 kcal
Energy (kJ)3335 kJ
Fat30 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate80 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein49 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de stengels van de bleekselderij in blokjes van ½ cm.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de stengels van de bleekselderij in halve maantjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Rul het gehakt met de ui, knoflook, bleekselderij, peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Kook ondertussen de spaghetti met de bleekselderij, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus.

Verdeel de spaghetti over de borden.
6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.