Je maakt zelf een saus van spinazie, kookroom en grana padano. Dit is een saus boordevol ijzer en heeft, door de Italiaanse kookroom, een romige smaak. De verse basilicum mag natuurlijk niet ontbreken bij dit Italiaanse recept. Heb jij verse kruiden over? Kijk dan op ons blog voor tips!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
1 unit
Tomaat
2 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
110 g
Kippendijfilet
½ teaspoon
Gedroogde oregano
150 g
Spinazie
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de basilicum fijn.
Maak een salsa van de tomaat, met 1/3 van de rode peper, de basilicum, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Snijd de kippendijfilet in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet met de oregano 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en overige rode peper 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein boven de pan en laat al roerende slinken. Voeg de kookroom en de grana padano toe aan spinazie en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de kippendijfilet en tomatensalsa.