Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa
Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Een Italiaanse pasta met een zelfgemaakte spinaziesaus

Je maakt zelf een saus van spinazie, kookroom en grana padano. Dit is een saus boordevol ijzer en heeft, door de Italiaanse kookroom, een romige smaak. De verse basilicum mag natuurlijk niet ontbreken bij dit Italiaanse recept. Heb jij verse kruiden over? Kijk dan op ons blog voor tips!

Allergens:
Celery
Gluten
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Tomaat

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

110 g

Kippendijfilet

½ teaspoon

Gedroogde oregano

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

1.5 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories742 kcal
Energy (kJ)3105 kJ
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein47 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Immersion blender
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de basilicum fijn.

Meng de producten in de kom.
3

Maak een salsa van de tomaat, met 1/3 van de rode peper, de basilicum, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Snijd de kippendijfilet in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet met de oregano 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Pureer de saus met een staafmixer.
6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en overige rode peper 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein boven de pan en laat al roerende slinken. Voeg de kookroom en de grana padano toe aan spinazie en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

7

Zet de pan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de spaghetti over de borden.
8

Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de kippendijfilet en tomatensalsa.