Spaghetti met garnalen in curry-roomsaus

Spaghetti met garnalen in curry-roomsaus

met tomaat en dragon

Vandaag eet je scampi diabolique of scampi in duiveltjessaus met een twist! Deze brasserie-klassieker heeft z'n duivelse naam te danken aan zijn pittige tomatenroomsaus met rode peper en curry. Geen zorgen, van onze versie vliegt je mond niet in brand. Maar de verse groenten en dragon in dit recept laten je smaakpapillen vast wél dansen. Smakelijk!

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Gluten
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

¼ unit

Rode peper

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

⅓ pack

Tomatenblokjes

⅓ pack

Kookroom

(Contains Milk)

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ unit

Tomaat

2.5 g

Verse dragon

(May be present Celery)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Visbouillon

¾ tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3835 kJ
Calories917 kcal
Fat46 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate90 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber0 g
Protein31 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot, de knoflook en de helft van de rode peper 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon 1 tl currypoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

Curry-roomsaus maken
3

Blus de smaakmakers en kruiden af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de tomatenblokjes. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak ze fijn. Meng de tomatenblokjes in een kom met per persoon 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de helft van de dragon, peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.