Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio
Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

met kastanjechampignons, cherrytomaten en citroen

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Chestnut mushrooms

125 g

Red cherry tomatoes

25 g

Aglio e olio

¼ piece

Lemon

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 g

Spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3128 kJ
Calories748 kcal
Fat33 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate82.7 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein22.9 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Grater
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie en cherrytomaten toe en bak 2 - 3 minuten verder. Druk de cherrytomaten plat met een spatel.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Raspen
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een fijne rasp.

 

Panko bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren.
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de geraspte kaas en 1/2 tl citroenrasp per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
  • Voeg 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer met de panko. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.