Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Tags:
Family
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

1 piece

Romano pepper

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

½ piece

Onion

100 g

Passata

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat29.6 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate84.5 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein41.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. 

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de puntpaprika en de passata toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum grof. Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Meng er 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.