Spaghetti met kipgehaktballetjes
Spaghetti met kipgehaktballetjes

Spaghetti met kipgehaktballetjes

met cherrytomatensaus en spinazie

De kipgehaktballetjes zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de grana padano maken ze van deze pastaklassieker een feest voor je smaakpapillen.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

75 g

Spinazie

(May be present Celery)

3 unit

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ can

Cherrytomaten in blik

25 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3060 kJ
Calories731 kcal
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate77 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de spinazie grof.

Ballen bakken
2

Halveer ondertussen de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de balletjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Spaghetti koken
3

Kook ondertussen de spaghetti 12 - 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat uitstomen.

Saus maken
4

Fruit de knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de cherrytomaten inclusief saus en de gehaktballetjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten sudderen.

Mengen
5

Meng de spinazie door de tomatensaus en verhit nog 3 – 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Voeg de spaghetti en eventueel wat kookvocht toe aan de hapjespan, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de grana padano flakes.