Spaghetti met krokante panko en aglio e olio
Spaghetti met krokante panko en aglio e olio

Spaghetti met krokante panko en aglio e olio

met kastanjechampignons en cherrytomaten

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Chestnut mushrooms

25 g

Aglio e olio

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 g

Spinach

½ can

Tinned cherry tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3174 kJ
Calories759 kcal
Fat32.6 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein25.6 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en snijd de champignons in plakjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie en cherrytomaten in blik toe en bak 2 - 3 minuten verder. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Panko bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren. 
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de Parmigiano Reggiano en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
  • Voeg 30 ml kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer met de panko.