Spaghetti met serranoham en courgettelinten
Spaghetti met serranoham en courgettelinten

Spaghetti met serranoham en courgettelinten

Met mini-romatomaten en oude kaas

In dit gerecht gebruik je de mini-variant van de romatomaat, die vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd wordt. Deze tomaatjes hebben een vlezige structuur met een volle smaak, die je versterkt door ze te roosteren in de oven.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk
Lupine
Mustard
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Mini-romatomaten

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

1 unit

Sjalot

¼ unit

Courgette

2 sprig

Verse oregano

40 g

Serranoham

(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)

25 g

Oude kaasvlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat38 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate73 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Stove
Oven Dish
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Plate

Cooking Steps

Tomaten in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Spaghetti koken
2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Courgette schaven
3

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

Serranoham in repen
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak nog 6 minuten. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.

Spaghetti mengen
5

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan met courgette en meng goed. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en de overige oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-romatomaten uit de oven.