Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade
Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade

Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade

Een heerlijke warme spaghetti met een tomatensaus die je op smaak gaat brengen met Italiaanse kruiden. Als twist voeg je er tonijn aan toe. De zoete, zwarte balsamicoazijn laat je kort in-koken zodat het zuur verdampt. Je serveert de spaghetti met een frisse salade.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

1 can

Tonijn in water

(Contains Fish)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

1 teaspoon

Gedroogde oregano

¼ can

Tomatenpuree

¼ unit

Komkommer

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories702 kcal
Energy (kJ)2937 kJ
Fat27 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein36 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Snijd de ui, knoflook en tomaat
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Bewaar apart.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg paprikapoeder toe
5

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de paprikapoeder en oregano toe.

6

Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomaat en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de tonijn toe.

7

Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf en bewaar in een saladekom. Voeg de helft van de veldsla toe. Breng op smaak met olie van de tonijn, ½ tl zwarte bal-samicoazijn per persoon, peper en zout en garneer met de geroosterde zonnebloempitten.

Garneer met de zonnebloempitten
8

Voeg de spaghetti en de overige veldsla toe aan de saus en verhit al roerende nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn en serveer met de salade.