Een heerlijke warme spaghetti met een tomatensaus die je op smaak gaat brengen met Italiaanse kruiden. Als twist voeg je er tonijn aan toe. De zoete, zwarte balsamicoazijn laat je kort in-koken zodat het zuur verdampt. Je serveert de spaghetti met een frisse salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
1 can
Tonijn in water
(Contains Fish)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
1.5 teaspoon
Paprikapoeder
1 teaspoon
Gedroogde oregano
¼ can
Tomatenpuree
¼ unit
Komkommer
40 g
Veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Bewaar apart.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de paprikapoeder en oregano toe.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomaat en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de tonijn toe.
Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf en bewaar in een saladekom. Voeg de helft van de veldsla toe. Breng op smaak met olie van de tonijn, ½ tl zwarte bal-samicoazijn per persoon, peper en zout en garneer met de geroosterde zonnebloempitten.
Voeg de spaghetti en de overige veldsla toe aan de saus en verhit al roerende nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn en serveer met de salade.