Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Met tomaat uit de oven en verse bieslook

Wist je dat het vlees van de zalm roze is door een stof die de vis opneemt uit zijn voedsel? Het zijn natuurlijke pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s. Zalm kun je koud of warm roken. Door de zalm warm te roken, wordt de vis als het ware gebakken in de rookoven en met de rook geconserveerd.

Allergens:
Gluten
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Prei

1 unit

Ui

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Tomaat

40 g

Roomkaas

(Contains Milk)

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Visbouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3431 kJ
Calories820 kcal
Fat37 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate90 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish
Plate

Cooking Steps

Prei en ui snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon.

Koken en bakken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, in 9 - 11 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 - 8 minuten. Voeg 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 - 7 minuten zachtjes doorstoven.

Snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 - 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken en snijden
4

Voeg ondertussen de roomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven. Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn.

Mengen
5

Voeg de spaghetti en gerookte zalm toe aan de prei-roomsaus, roer goed door en verhit het geheel nog 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.