Wist je dat het vlees van de zalm roze is door een stof die de vis opneemt uit zijn voedsel? Het zijn natuurlijke pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s. Zalm kun je koud of warm roken. Door de zalm warm te roken, wordt de vis als het ware gebakken in de rookoven en met de rook geconserveerd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Prei
1 unit
Ui
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 unit
Tomaat
40 g
Roomkaas
(Contains Milk)
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
2.5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
200 milliliters
Visbouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon.
Kook de spaghetti, afgedekt, in 9 - 11 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 - 8 minuten. Voeg 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 - 7 minuten zachtjes doorstoven.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 - 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg ondertussen de roomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven. Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn.
Voeg de spaghetti en gerookte zalm toe aan de prei-roomsaus, roer goed door en verhit het geheel nog 2 minuten.
Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.