.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Prei
1 unit
Ui
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 unit
Tomaat
40 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
80 g
Warmgerookte zalm
(Contains Fish)
2.5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
200 milliliters
Visbouillon
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.
Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.