Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

.

Allergens:
Gluten
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Prei

1 unit

Ui

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Tomaat

40 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

80 g

Warmgerookte zalm

(Contains Fish)

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Visbouillon

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3504 kJ
Calories838 kcal
Fat39 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate81 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

.
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

.
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

.
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven.

.
5

Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

.
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.