Spinazie-aardappelpuree met spek
Spinazie-aardappelpuree met spek

Spinazie-aardappelpuree met spek

met gebakken wittekool en Aziatisch geïnspireerde saus

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

2 piece

Pork belly

50 g

Spinach

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

5 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Chopped ​​onion

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 g

Shredded ​​white cabbage

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3548 kJ
Calories848 kcal
Fat55.8 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate50.6 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein32.8 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Plate
Casserole
Large Frying Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houd afgedekt warm.
Wittekool bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de ui en wittekool 4 - 6 minuten.  
  • Schep de Koreaanse kruidenmix en het paprikapoeder op een bord en bedek de speklap met de kruiden.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak het spek in 2 - 3 minuten per kant gaar.
Puree maken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en wittekool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken op middelhoog vuur.
  • Stamp de aardappelen en spinazie met de roomboter, mosterd en een scheutje melk of het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Leg de ui en wittekool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan.
  • Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.