Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote

Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote

Rabarber is een echt lente- en zomerproduct. Heerlijk in zoete desserts, gebak of compote. Het geheim van een lekkere rabarbercompote: snijd de rabarber in stukken van 1½ cm, zoals wij alvast voor je hebben gedaan. Zo behoudt de compote een grove structuur. Voeg nog wat extra honing toe als je van zoet houdt.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Soja
Mosterd
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

125 gram

Rabarber, gesneden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten40 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de koolrabi in blokjes.
1

Schil de aardappelen (nicola) en koolrabi en snijd beide in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Kook de rabarber.
2

Maak ondertussen de rabarbercompote: Meng de rabarber met de honing en 35 ml water per persoon in een steelpan met deksel en breng aan de kook. Kook de rabarber in 10 minuten op heel laag vuur gaar.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rundermerguez in stukjes van 1 – 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rundermerguez toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de aardappel en koolrabi toe aan de pan.
4

Voeg de aardappelen en koolrabi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de spinazie-aardappelschotel over de borden en serveer met de rabarbercompote.