Rabarber is een echt lente- en zomerproduct. Heerlijk in zoete desserts, gebak of compote. Het geheim van een lekkere rabarbercompote: snijd de rabarber in stukken van 1½ cm, zoals wij alvast voor je hebben gedaan. Zo behoudt de compote een grove structuur. Voeg nog wat extra honing toe als je van zoet houdt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
125 g
Rabarber, gesneden
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Rundermerguezworstje
(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen (nicola) en koolrabi en snijd beide in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
Maak ondertussen de rabarbercompote: Meng de rabarber met de honing en 35 ml water per persoon in een steelpan met deksel en breng aan de kook. Kook de rabarber in 10 minuten op heel laag vuur gaar.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rundermerguez in stukjes van 1 – 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rundermerguez toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de aardappelen en koolrabi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie-aardappelschotel over de borden en serveer met de rabarbercompote.