Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote
Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote

Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote

Rabarber is een echt lente- en zomerproduct. Heerlijk in zoete desserts, gebak of compote. Het geheim van een lekkere rabarbercompote: snijd de rabarber in stukken van 1½ cm, zoals wij alvast voor je hebben gedaan. Zo behoudt de compote een grove structuur. Voeg nog wat extra honing toe als je van zoet houdt.

Allergens:
Soy
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Koolrabi

125 g

Rabarber, gesneden

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Honing

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories715 kcal
Energy (kJ)2992 kJ
Fat21 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate81 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein40 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de koolrabi in blokjes.
1

Schil de aardappelen (nicola) en koolrabi en snijd beide in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Kook de rabarber.
2

Maak ondertussen de rabarbercompote: Meng de rabarber met de honing en 35 ml water per persoon in een steelpan met deksel en breng aan de kook. Kook de rabarber in 10 minuten op heel laag vuur gaar.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rundermerguez in stukjes van 1 – 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rundermerguez toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de aardappel en koolrabi toe aan de pan.
4

Voeg de aardappelen en koolrabi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de spinazie-aardappelschotel over de borden en serveer met de rabarbercompote.