Spinazie-kokoscurry met gele rijst
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Dit gerecht garneer je met gebrande cashewnoten. Weet jij wat het verschil is tussen gebrande en ongebrande noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Tree nuts
Peanuts
Celery
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

75 g

Jasmijnrijst

20 g

Gebrande cashewnoten

(Contains Tree nuts, Peanuts May be present Sesame)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

50 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Ei

(Contains Egg)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4017 kJ
Calories960 kcal
Fat47 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate106 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6 g
Protein24 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart. Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie toevoegen
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
4

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.