Spinazie-kokoscurry met gele rijst
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en spiegelei

In dit recept kruid je de rijst met kurkuma. Dit geeft de rijst smaak en zorgt bovendien voor een mooie gele kleur.

Tags:
Veggie
Lactose Free
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

0.51 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Jasmine rice

20 g

Cashews

5 g

Desiccated coconut

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

50 milliliters

Coconut milk

1 piece

Egg

100 g

Spinach

⅓ sachet(s)

Ground cumin

¼ piece

Red chili pepper

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories838 kcal
Energy (kJ)3507 kJ
Fat47 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate78 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry maken
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra ze goudbruin kleurt en bewaar apart. Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook, het kerriepoeder, het gemalen komijnzaad en de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.

Spinazie toevoegen
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
4

Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping en verse koriander. Serveer met het gebakken ei.