Spinazie-kokoscurry met gele rijst
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewstukjes en spiegelei

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Tags:
Veggie
Lactose Free
Allergens:
Cashews
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

75 g

White long grain rice

20 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

50 milliliters

Coconut milk

1 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

¼ piece

Red chili pepper

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 teaspoon

Ground turmeric

½ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3577 kJ
Calories855 kcal
Fat47.5 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate80.9 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein23.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjesVerwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. 
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg 1 tl kurkuma per persoon toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat zonder deksel uitstomen.

 

Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra deze goudbruin kleurt en bewaar apart.
  • Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Bak de knoflook, de rode peper en 1 1/2 tl gele currykruiden per persoon 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
Spinazie toevoegen
3
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
4
  • Snijd de koriander grof.
  • Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashew-kokostopping, de overige limoenpartjes en de verse koriander.
  • Serveer met het gebakken ei.