Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing

Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing

met zwart sesamzaad

Met sesamolie en zwart sesamzaad als smaakmakers zet je binnen een handomdraai een salade op tafel. Lekker èn gezond!

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

125 g

Baby spinach

1 piece

[Persian] cucumber

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

20 g

Tahini

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

½ piece

Lime

Nutrition Values

Energy (kJ)1025 kJ
Calories245 kcal
Fat20.1 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate5.6 g
Sugar2.6 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein5.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl

Cooking Steps

1

Halveer de komkommer en snijd in dunne plakken.

2

Halveer de limoen en pers het sap uit boven een saladekom. Meng het limoensap in de saladekom met 1/2 zakje mayonaise, de sojasaus, 20 g tahin en de sesamolie. Voeg de babyspinazie en komkommer toe en meng goed door elkaar.

3

Garneer de salade met de sesamzaadjes.