Aardpeer kent vele namen. Wist jij dat deze groente ook topinamboer, jerusalemartisjok en knolzonnebloem wordt genoemd?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Aardpeer
250 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Knoflookteen
35 g
Semi-gedroogde tomaten
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1.5 teaspoon
Gedroogde tijm
0.13 unit
Groentebouillonblokje
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein (zie Tip).
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook (zie Tip).
Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie Tip).
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.