Spinaziestamppot met boerenworst
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselderij

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

75 g

Celeriac

(Contains Celery)

½ piece

Onion

125 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

50 g

Spinach

¼ teaspoon

Belgian spice mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

3 teaspoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2652 kJ
Calories634 kcal
Fat38.1 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate41.5 g
Sugar3.5 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein28.8 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl roomboter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Jus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. 

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de jus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop. 

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.