Spinaziestamppot met boerenworst
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselderij

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

125 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

50 g

Spinach

¾ teaspoon

Belgian spice mix

75 g

Celeriac cubes

(Contains Celery)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2694 kJ
Calories644 kcal
Fat38.3 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate42.5 g
Sugar1.5 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein29.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen en knolselderij koken
1
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en knolselderijblokjes onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de champignons en de helft van de ui toe en bak 1 minuut mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer de worst regelmatig om.
  • Haal de worst uit de pan.
Spinazie bereiden
3
  • Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan de pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat.
  • Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Serveren
4
  • Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden. Schenk de jus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop.