Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum

Hazelnoten bevatten veel vitaminen, waaronder vitaminen B en een hoge hoeveelheid aan vitamine E. Hazelnoten zijn dus erg gezonde noten!

Tags:
Family
Allergens:
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¾ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

60 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3493 kJ
Calories835 kcal
Fat51.5 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate57.3 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber17 g
Protein33.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Gehakt bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en het gehakt in 2 - 3 minuten los. 

Jus maken
3

Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el mosterd, 1 el roomboter, 1/2 el ketjap en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

Koken en roosteren
4

Hak de hazelnoten grof. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Scheur de spinazie boven de pan in grove stukken en bak nog 1 minuut, of tot alles geslonken is. Zet het vuur uit.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en 1 tl mosterd per persoon toe. Voeg eventueel roomboter toe naar smaak. Voeg vervolgens de knoflookspinazie en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en houd warm tot serveren. Snijd het verse basilicum in fijne reepjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schep het gehakt met de champignons en de jus over de stamppot. Garneer met de geroosterde hazelnoten en het verse basilicum.