Zin in Halloween aan tafel? Ontdek onze angstaanjagend lekkere recepten. Maar wees snel, want voor je het weet verdwijnen ze op mysterieuze wijze van het menu.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
1 piece
Chicken breast
2 slice
Bacon
25 g
Cream cheese
(Contains Milk)
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
150 g
Diced pumpkin
3 g
Fresh oregano
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
⅓ piece
Lemon
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de oreganotakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen (zie Tip).
Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pan, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pan.
Snijd de kipfilet open en besmeer met de roomkaas. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Meng op een bakplaat met bakpapier de pompoenblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de pompoen 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.
Rasp de parmigiano reggiano. Meng de helft van de parmigiano reggiano en de helft van de pompoenblokjes door de risotto. Breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon en peper naar smaak. Verdeel de risotto over borden en strooi de overige parmigiano reggiano erover. Leg de kipfilet en overige pompenblokjes erop. Garneer met de gepofte pompoenpitten en citroenrasp naar smaak.