Spookachtig lekkere met-bacon-ingepakte kip
Spookachtig lekkere met-bacon-ingepakte kip

Spookachtig lekkere met-bacon-ingepakte kip

op een mysterieus bedje van pompoenrisotto

Zin in Halloween aan tafel? Ontdek onze angstaanjagend lekkere recepten. Maar wees snel, want voor je het weet verdwijnen ze op mysterieuze wijze van het menu.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

150 g

Diced pumpkin

3 g

Fresh oregano

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

⅓ piece

Lemon

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3487 kJ
Calories833 kcal
Fat38.3 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate72.7 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein49.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Zester
Small Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de oreganotakjes.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto inkoken
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen (zie Tip).

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pan, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pan.

Kipfilet voorbereiden
4

Snijd de kipfilet open en besmeer met de roomkaas. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Meng op een bakplaat met bakpapier de pompoenblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de pompoen 15 - 20 minuten in de oven.

Bakken en roosteren
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.

Serveren
6

Rasp de parmigiano reggiano. Meng de helft van de parmigiano reggiano en de helft van de pompoenblokjes door de risotto. Breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon en peper naar smaak. Verdeel de risotto over borden en strooi de overige parmigiano reggiano erover. Leg de kipfilet en overige pompenblokjes erop. Garneer met de gepofte pompoenpitten en citroenrasp naar smaak.