Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
¼ piece
Chinese cabbage
⅓ sachet(s)
Green curry spices
1 piece
Egg
½ piece
Shallot
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
15 milliliters
Coconut milk
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
9.9 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
15 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.
Tip: Tip 1: Houd je van pittig? Voeg dan 1/2 tl extra groene currykruiden toe aan de Chinese kool. Tip 2: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?
Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.
Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren, zodat ze niet zacht worden door de puree.