Stamppot met Chinese kool en kokosmelk
Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot

Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ piece

Chinese cabbage

⅓ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Egg

½ piece

Shallot

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

9.9 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories643 kcal
Energy (kJ)2689 kJ
Fat31 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate67 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

Tip: Tip 1: Houd je van pittig? Voeg dan 1/2 tl extra groene currykruiden toe aan de Chinese kool. Tip 2: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?

Jus maken
3

Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.

Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren, zodat ze niet zacht worden door de puree.