Vandaag geen gewone stamppot, maar een stamppot met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van spitskool en sojasaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
⅓ sachet(s)
Green curry spices
1 piece
Egg
(Contains Egg)
½ piece
Onion
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
15 milliliters
Coconut milk
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
10 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
15 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
200 g
Chopped sweetheart cabbage
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
30 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in grove halve ringen. Kook de eieren de laatste 4 - 8 minuten mee met de aardappel (zie Tip).
Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kool. Bak de ui 4 - 5 minuten op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree (zie Tip). Meng de kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), peper en zout.
Tip: Voeg de kokosmelk lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met ui over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).
Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren zodat ze niet zacht worden door de puree.