Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm

Tijm en mosterd toch nog iets te heftig voor de kinderen? Voeg het dan alleen toe aan de borden van de volwassenen!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

105 g

Gekruide rundergehaktballetjes

½ unit

Rode ui

2 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

35 g

Gedroogde tomaten

125 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories879 kcal
Energy (kJ)3678 kJ
Fat45 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate63 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein41 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de gehaktballen
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak, als de roomboter heet is en niet meer sist, de gehaktballen eerst op hoog vuur rondom bruin en daarna 10 - 12 minuten op middelmatig vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui en ris de tijmblaadjes van de takjes. Bak de rode ui en de helft van de tijm meteen na het snijden met de gehaktballen mee.

4

Snijd de halfgedroogde tomaten klein en scheur de veldsla klein.

Voeg de veldsla toe
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de mosterd, halfgedroogde tomaten en overige tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de veldsla toe.

Voeg eventueel een klontje roomboter toe
6

Maak de jus als volgt: bewaar de gehaktballen bij de stamppot en houd dit afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de jus over de stamppot en serveer met de gehaktballen.