Stamppot met geroosterde wortel en chorizo
Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

25 g

Diced chorizo

200 g

Potatoes

1 piece

Carrot

75 g

Sweet potato

½ piece

Onion

20 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

70 milliliters

Water

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3468 kJ
Calories829 kcal
Fat45.6 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate67.7 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein33.1 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui.
  • Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. 

Chorizo bakken
2
  • Schil beide soorten aardappel en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. 
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes en de ui toe en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed door. 
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo.
  • Leg de gehaktballetjes erbovenop en schenk de jus eroverheen.