Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes
Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortel

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

75 g

Sweet potato

200 g

Potatoes

20 g

Sundried tomatoes

25 g

Diced chorizo

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

70 milliliters

Water

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3477 kJ
Calories831 kcal
Fat45.9 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate67.3 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein33.1 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 

Aardappelen koken
2

Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Snijden
3

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui in het vet van de chorizo in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erbovenop.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.