Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Wortel
150 g
Gesneden snijbonen
½ unit
Rode ui
3 unit
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
20 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en beng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water, zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 4 - 5 minuten, afgedekt, sudderen tot de uien zacht zijn.
Voeg de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en verwarm 3 minuten.
Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipgehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.