Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky champignons
Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky champignons

Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky champignons

met paksoi en spiegelei

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Pak choi

125 g

Chestnut mushrooms

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ bunch

Scallions

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2607 kJ
Calories623 kcal
Fat28.5 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate69.1 g
Sugar24.8 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein19.7 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels, vitamine C, B6 en B11!

Groenten bakken
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout, haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. 

Sticky champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Stamppot maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stamppot.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Spiegelei bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep de sticky champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.