Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen
Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen

Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen

met paksoi en spiegelei

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Pak choi

100 g

Oyster mushrooms

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ bunch

Scallions

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2592 kJ
Calories619 kcal
Fat28.3 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate67.5 g
Sugar23.2 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein19.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. 

Sticky oesterzwammen bakken
3

Haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Stamppot maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stamppot.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Spiegelei bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep de sticky oesterzwammen met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.