Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Pak choi
100 g
Oyster mushrooms
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ bunch
Scallions
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
1.75 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels, vitamine C, B6 en B11!
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en houd apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stamppot.
Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep de sticky oesterzwammen met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.