Stamppot met rookworst en krokante boerenkool
Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

met zachte rode ui en spekjes

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Red onion

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 pinch

Nutmeg

150 g

Shredded kale

1 piece

Smoked pork sausage

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3722 kJ
Fat58 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate57 g
Sugar10 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de parmigiano reggiano. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.

Koken
2

Leg 2/3 van de boerenkool in een pan met deksel. Voeg de aardappelen toe aan de pan en zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de laatste 6 minuten de rookworst toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Boerenkool roosteren
3

Meng ondertussen in een kom de overige boerenkool met 1 el olijfolie per persoon, de parmigiano reggiano, peper en zout. Verspreid de boerenkool over een bakplaat met bakpapier en rooster in 15 - 20 minuten krokant.

Spekjes bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de spekjes in 6 - 8 minuten krokant. Voeg 1/4 el roomboter per persoon en de ui toe aan de koekenpan. Laat de ui in 6 - 8 minuten zacht worden.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de boter dan uit de stamppot (voeg eventueel extra kookvocht toe), en verdeel 1 rookworst over 2 personen. Overgebleven rookworst kun je gebruiken als broodbeleg of in een soep verwerken.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst, spekjes en ui. Garneer met de krokante boerenkool.

Tip: Wist je dat de 150 g boerenkool die je in dit gerecht per persoon gebruikt meer dan 200% van de ADH aan vitamine C bevat? Ook bevat het meer calcium dan een beker melk, ruim 50% van de ADH aan vitamine A en is het rijk aan kalium en vitamine E.