Weet jij hoe zuurkool wordt gemaakt? Ontdek het op ons blog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
3 stuk(s)
Kipmerguezworstjes
½ tl
Gemalen kaneel
250 gram
Zuurkool
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de appel (jonagold) in blokjes van ½ cm. Hak de walnoten grof. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip).
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip-merguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur rondom bruin. Draai vervolgens het vuur lager en bak, afgedekt, nog 8 – 10 minuten.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
Schep de uitgelekte zuurkool door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg ook de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.
Verdeel de zuurkoolstamppot en worstjes over de borden en bestrooi met de overige walnoten.