Stamppot van pastinaak en bataat
Stamppot van pastinaak en bataat

Stamppot van pastinaak en bataat

Met rucola, pecannoten en kruidenkaasblokjes

Dit is een goed gevulde, vrolijk gekleurde stamppot die je maakt het met pastinaak, bataat, aardappelen, rucola, courgette en pecannoten. De kruidenkaasblokjes zorgen voor romigheid in het gerecht, daarnaast zorgt de rozemarijn voor een aromatische smaak. Net even wat anders dan een boerenkool- of andijviestampot.

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Kruimige aardappelen

150 g

Zoete aardappel

750 g

Pastinaak

½ unit

Courgette

¼ bunch

Verse rozemarijn

30 g

Rucola

(May be present Celery)

15 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

25 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2879 kJ
Calories688 kcal
Fat27 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate84 g
Sugar24.5 g
Dietary Fiber16 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil of was de aardappelen (doré), de bataat en de pastinaak grondig. Snijd de aardappelen en de bataat in kwarten en snijd de pastinaak in plakken van ongeveer dezelfde grootte.

Koken
2

Zorg dat de aardappel, bataat en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook met een snufje zout en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes van 1 cm. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd de rozemarijn fijn. Scheur de rucola klein en hak de pecannoten grof.

Pecannoten roosteren
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette en rozemarijn 6 – 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Puree stampen
5

Stamp de aardappelen, bataat en pastinaak met een aardappelstamper tot een grove puree. Roer de courgette, kruidenkaasblokjes, mosterd en het grootste deel van de rucola door de stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecannoten en overige rucola.